Henrik Syse

Henrik Syse

Henrik Syse, foredragsholder om etiske temaer – og mye annet

Henrik Syse (f. 1966) er filosof, forfatter, foredragsholder og forsker.
Han har en Master of Arts-grad i politisk filosofi fra Boston College (1991) og en doktorgrad i etikk fra Universitetet i Oslo (1997). Han er deltids seniorforsker ved PRIO (Institutt for fredsforskning) og har også en professorstilling ved Bjørknes Høyskole. Utover det er han frilanser og foreleser og foredrar mange forskjellige steder. Han er kjent som en både humørfylt og seriøs foredragsholder.

Henrik har tidligere blant annet vært leder av eierskapsgruppen i Norges Bank Investment Management (NBIM), som forvalter Statens Pensjonsfond Utland (Oljefondet). Der var han sentral i arbeidet med implementeringen av de etiske retningslinjene i Oljefondet. Han har tidligere også vært medlem av Pressens Faglige Utvalg (PFU) og av Den Norske Nobelkomité; i sistnevnte var han også komiteens nestleder. Han har i mange år sittet i Det Norske Akademi for språk og litteratur.

Henrik har skrevet og redigert en rekke faglige og populærvitenskapelige bøker og artikler på engelsk og norsk om etikk, filosofi, religion og krig. Blant hans siste bøker på norsk er Ord i krise: refleksjoner om håp i koronaens skygge (2020), Norge etter 22. juli (2018), Det vi sier til hverandre (2015), Med andakt (med Asbjørn Bjornes, 2014), Næringslivsetikk og samfunnsansvar (2013), Konservatisme (med Torbjørn Røe Isaksen, 2011) og Noe å tro på (Cappelen Damm, 2011). Han er en mye brukt foredragsholder innenfor temaer som etikk, ledelse, yrkesetikk, samfunnsansvar, religion, rettstenking og politikk. Han snakker også gjerne om The Beatles, The Beach Boys og andre temaer fra populærmusikkens verden, og han har gjennom årene hatt en rekke opptredener med musikere og sangere som Anne Vada og Christian Ingebrigtsen.

Og så holder han jevnlig andakter på NRK-Radio, er søndagsskolelærer – og var i sin tid hyppig gjest i radioprogrammet Herreavdelingens Platesjappe, der han, Finn Bjelke og Yan Friis snakket om The Beatles og filosofi.

Henrik Syse

For at vi skal kunne gi deg riktig pris, er det fint om du fyller ut skjema så detaljert som mulig.

  • MM slash DD slash YYYY
  • :
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Skroll til toppen