«Hvorfor det?»

Seminarpartner har siden 2006 utviklet og produsert Trond-Viggos sceneshow Hvorfor det?, et show som har blitt kalt fakirteater, ekstrem teatersport og mental strikkhopping. For en ting er sikkert:

Hvorfor det? er ikke noe for skuespillere som klamrer seg til manus og hater improvisasjon.

Men konseptet er såre enkelt:

Trond-Viggo inntar scenen, gjør litt innledende standup og introduserer så en gjest. Dette varierer hvem er, men som oftest er det enten:

Deretter rettes oppmerksomheten ut i salen, og publikum oppfordres til å spørre om absolutt hva som helst.

Showet «Hvorfor det?» er et tv-program på NRK

Showet har forlengst blitt tv-programmer – både i 2008, 2009, 2017 og 2018 gikk en serie programmer på NRK1, med begeistret omtale og særdeles gode seertall.

«Det er klart vi er nervøse, men det er jo også noe av sjarmen, at dette ikke er helt safe», sier Trond-Viggo, og fortsetter:

«Utgangspunktet er jo at folk vil ha det gøy, og det gjør alt mye enklere. Vi kjører et veldig uformelt show og når vi først har fått kontakt med publikum, tror jeg ikke det spiller så stor rolle om vi er i en matsal, teatersal eller på en pub ett eller annet sted ute i distriktene. Men grue oss, det gjør vi alltid», sier Trond Viggo, som på tross av frykten gleder seg til hvert eneste show!

Noen som ikke har grunn til å grue seg, er publikum. For å få fullt utbytte av orakelpotensialet på scenen, kan det kanskje lønne seg å forberede noen spørsmål på forhånd. Når forestillingen vel er i gang, kan latterkulene gjøre det vanskelig å tenke klart.

Skroll til toppen