Rigmor Galtung

Rigmor Galtung er en velkjent komiker, skuespiller, foredragsholder, forfatter og vernepleier.
Hun holder for tiden foredrag og innlegg basert på boken Fullt lys og stummende mørke, en selvbiografi hvor Rigmor forteller om et liv som fra barnsben av har vært preget av perioder med angst og depresjon innimellom all kreativiteten og livsgleden.

Hun er diagnostisert med en bipolar lidelse, og denne erfaringen har ligget under utviklingen av både forestillingen Syltynn, topptrent og dønn ærlig, sommershowet Hagelatter og ikke minst en lang rekke foredrag om psykisk helse, mestring og evnen til å takle de påkjenninger livet gir.

Rigmor sier:
Jeg har i alle år jobbet med meg selv. Jeg har aldri fulgt «den rette sti», og det har gitt meg mange erfaringer og forhåpentligvis litt klokskap.
Jeg har lært meg metoder for å leve mer i tråd med hvem jeg er, og ikke minst hvem jeg er i relasjon med andre.
Det er lettere å være menneske når vi forstår, aksepterer og omfavner andre for dem de er. Vi er ulike, og det er meningen at det skal være slik! Når man aksepterer det og heller blir nysgjerrig på andre enn fordomsfull med et ønske om å forandre – da lærer man mye og får et rikere liv.
Forståelse, medfølelse og ekte interesse har blitt oppskriften min for å knytte gode relasjoner.

Rigmor Galtung gikk dramalinjen på Hartvig Nissen videregående skole, og er utdannet ved Danmarks Show og teaterskole i København og på Romerike folkehøyskole.
Hun var første jente i Norge som levde av å være standup komiker, og var med å starte miljøet i Norge i 1991.
Hun deltok i Grip ordet, komiker på NRK 1 og har gjennom årene jobbet mye både i NRK og øvrige medier.

På scenen har Rigmor jobbet blant annet med Riksteateret sammen med Aksel Hennie samt ulike revyer og forestillinger med blant annet Rune Andersen og Grethe Kausland.
Hennes imitasjoner av norske, kvinnelige politikere er sagnomsuste, og i særdeleshet versjonene av Wenche Myhre og ikke minst Gro Harlem Brundtland er allerede moderne klassikere i norsk humorhistorie.

Rigmor Galtung

For at vi skal kunne gi deg riktig pris, er det fint om du fyller ut skjema så detaljert som mulig.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen