Jo Nesbø og Lars Jones

Jo Nesbø

Det som begynte som en «one-off»-happening med en suksesskonsert på viseklubben Josefine, har etter hvert blitt en duo hvor Jo Nesbø forteller historier og spiller sanger sammen med multiinstrumentalist Lars Jones.

I Juging varer lenger snakker og synger Nesbø om å juge, om faren sin, om skihopping, danseskoler, rottweilere, tatoveringer og resten av familien. Og spiller stort sett selvskrevne viser. Dermed er han og Lars, nesten uten å ha tenkt over det, en del av en gammel storyteller-/singer-/songwriter-tradisjon som noen tror døde ut med leirbålet.

Tanken bak konserten er ikke stor. Bare å anrette noen fortellinger så enkelt som mulig, å bruke det man har for hånden:
En gitar, en bass, et munnspill, to stemmer og en smule nærhet.
På en god kveld trengs ikke mer for å skape latter, ettertanke – og kanskje til og med litt varme.

Jo Nesbø, musiker og forfatter

Jo Nesbø er født i 1960, og er kjent som vokalist og låtskriver i Di derre. Gruppa har gitt ut platene Den derre med Diderre (1993), Jenter & Sånn (1994), Gym (1996) og Slå meg på (1998). Sommeren 2006 kom samleplaten Di beste med Diderre.
Som soloartist har Nesbø gitt ut platen Karusellmusikk (2001).

I tillegg til musikerkarrieren har Jo Nesbø utviklet en bemerkelsesverdig skribentvirksomhet, og hans krimromaner om politietterforsker Harry Hole har gledet et betydelig publikum de siste årene.
Romanene Flaggermusmannen (1997), Kakerlakkene (1998), Rødstrupe (2000), Sorgenfri (2002), Marekors (2003), Frelseren (2005), Snømannen (2007) og Panserhjerte (2009) har alle gått i store opplag, og Nesbø har mottatt Rivertonprisen, Glassnøkkelen for Skandinavias beste kriminalroman, Bokhandlerprisen og Mads Wiel Nygaards legat for sitt forfatterskap.
I tillegg til kriminalromanene har han gitt ut Stemmer fra Balkan (1999), samt novellesamlingen Karusellmusikk sammen med platen ved samme navn i 2001, og for Hodejegerne (2008) – hans første kriminalroman uten Harry Hole – har Nesbø fått Den norske leserprisen.

Jo Nesbøs bøker er solgt i mer enn en og en halv million eksemplarer bare i Norge. Han regnes som en av Europas beste forfattere og utgis i 37 land. Nesbø har også skrevet tre barnebøker som er blitt store suksesser, Doktor Proktors prompepulver (2007), Doktor Proktors tidsbadekar (2008) og Doktor Proktor og verdens undergang. Kanskje (2010).

 

Lars Jones er født i 1965, og har gitt ut soloalbumet Raindrops To The Desert (1996).
Han er en ettertraktet musiker både live og på plate, og har samarbeidet med blant annet Anne Grete Preus, Dronning Mauds Land, Grete Svendsen og Di derre.

Jo Nesbø og Lars Jones

For at vi skal kunne gi deg riktig pris, er det fint om du fyller ut skjema så detaljert som mulig.

  • MM slash DD slash YYYY
  • :
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Skroll til toppen