Bengt Eriksen

Bengt Eriksen

Bengt Eriksen (f. 1965) er utdannet økonom og fotballtrener. Han er tidligere VIF-spiller og eliteserietrener. Han har dessuten vært journalist i Dagens Næringsliv og fotballspaltist i VG, Dagbladet og Nettavisen. De fleste kjenner ham som mangeårig fotballekspert i TV 2, nå er han fotballekspert i C More og Max/SBS Discovery.

Bengt Eriksen’s foredrag

Bengt er oppvokst i et trenerhjem, vært aktiv fotballspiller og trener for flere fotballag og har dermed fått lagspill og samspill til frokost, lunsj og middag! Han snakker derfor engasjert, tydelig og poengtert om følgende hovedpunkter:

  • Hva kjennetegner et lag?
  • Hva innebærer det å være en del av et lag?
  • Hvilke muligheter gir det?

Uansett hva vi vil, blir vi før eller siden utfordret i lagspill

På jobb og skole, hjemme, blant venner og som medborger. Hva krever dette av oss og dem vi omgås? Og hva kreves for å prestere godt, både individuelt og kollektivt? Hvordan kan vi bli enda bedre sammen?

Bengt mener vi trenger et meningstorg

Han sier:

I fotball bruker vi garderoben, der sitter tilbakemeldingene løst, diskusjonene er friske og konflikter løses fortløpende. Men hvor er meningstorget i en bedrift, blant venner eller på hjemmebane? Konfrontasjoner og konflikter kan virke ubehagelig, men de trenger jo ikke å føre til kraftige kollisjoner! Veldig mye handler om å stå for noe, om kommunikasjon, tydelighet, åpenhet og refleksjon. Hvorfor serveres ros i plenum, mens ris må pakkes pent inn på bakrommet? Hvorfor snakker vi som oftest om kollegaer og venner i stedet for til dem? Og hva gjør dette med den enkelte og fellesskapet, med engasjementet og prestasjonen? Gode holdninger er viktig. De kan formes med et tydelig språk, forståelse og aksept. Men da må vi snakke om konsekvenser også, hvis ikke blir holdninger bare snikksnakk!

Bengt er best i muntlig og langt oftere argumenterende og konfronterende enn konkluderende. Han bruker kanskje en tavle, ellers er alt overlatt til han og hans evner til å spille tilhørerne gode!

Seminaret varer normalt fra 60 til 90 minutter, uten pause. Seminarpartner, et management for foredragsholdere og artister

Bengt Eriksen

For at vi skal kunne gi deg riktig pris, er det fint om du fyller ut skjema så detaljert som mulig.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Skroll til toppen