«Et fyrverkeri av en foredragsholder» er det blitt sagt om Randi Skaug.

Du har kanskje aldri hørt om henne. Hun er ikke den mest kjente stjernen på himmelen, men når alt kommer til alt så er det stjernene i øynene på tilhørerne som teller. Beste notering er 5,16 på en skala til 5!

Det tilhørerne får når Randi holder foredrag, er energi som smitter, opplevelser som inspirerer, historier som beveger og poenger som varer. Ingen glemmer et foredrag som kryper forbi den glade begeistringen og inn under huden der viljen bor. Og vil du, er alt – absolutt alt – mulig!

Det er Randi selv et eksempel på:

  • Hun er første norske kvinne på Everest, og har besteget Seven Summits, det høyeste fjellet på hvert kontinent.
  • Samtidig har hun en næringslivskarriere som blant annet IT-sjef, direktør og gründer.
  • Hennes foredrag er ekte og jordnære historier som fenger tilhørerne og inspirerer dem til å ville takle egne utfordringer. Temaet er gjennomføring og mestring.

Utover å være en knakende god foredragsholder er Randi et samfunnsengasjert menneske som brenner for å inspirere, hun driver blant annet sin egen innsamlingsaksjon for minerydding i Afghanistan.

Forbered deg på et sterkt møte med et lite kraftverk av en kvinne!

Omtale av Randi Skaug’s foredrag:

En eneste stor opptur

Én setning fra faren i 1978 kom til å forandre Randi Skaugs liv. Istedenfor å bli bonde, ble hun første norske kvinne på Everest. Men først etter 26 år og en spennende karriere i næringslivet. Hun hadde ingen spesielle forutsetninger for å nå toppen, hun var ikke en del av et fjellsportmiljø – men hun var fylt av en indre drivkraft:

Å mestre.

Når Randi Skaug kunne komme seg til toppen av verden, da er jammen alt mulig. For alle! I dag livnærer hun seg som en av svært få kvinnelige eventyrere i en verden blant mange eventyrlystne. Hvem skulle trodd det for 45 år siden om en sped jentunge fra bygda? Eller for 15 år siden om den draktkledde direktøren i NIT/IBM?

Foredraget En eneste stor opptur handler om å gjennomføre – å beholde troen, ta ansvaret for å stå opp uthvilt om morgenen og gå de siste skrittene helt til topps, samt styre tankene konstruktivt og ta bevisste valg som fører til topps. Dette er overførbar kunnskap – uansett hvilke topper i livet det dreier seg om.

Randi vet hva hun snakker om. Gang etter gang, på forskjellige arenaer – i næringslivet, i fjellet og privat – gjennomfører hun det hun har bestemt seg for. Fortellingen har en nerve som både beveger og morer. Koblet med livsvisdom og de fantastiske bildene fra verdens tak gir dette inntrykk og inspirasjon som varer!

Varighet omlag 1,5 timer.

Kunsten å finne kongefølelsen

Helt konge!

Det uttrykket kjenner alle. Men hvordan sikre at dagen som kommer blir fylt av akkurat den følelsen? Hver morgen kommer 24 nye timer som det er opp til deg hva du får ut av.

  • Vi bor i verdens rikeste land. Hvordan kan vi, som allerede har alt, forsatt oppleve mestring?
  • Hvilken retning tar livet for den som har oppfylt alle sine drømmer?
  • Hvilket selvbilde klarer vi å beholde blant retusjerte modellpakater?
  • Hvordan skille viktig fra uviktig når vi druknes i informasjon?
  • Hvordan få tiden til å strekke til?
  • Hvordan få overskudd til å prestere det som kreves?

Kongefølelsen er følelsen av å mestre hverdagen godt. Det er å stå trygt på beina og kjenne at ingen og ikke noe kan velte deg, å beherske livets oppturer og nedturer.

Randis energiske utstråling og naturlige væremåte gjør budskapet nært. Hun deler egne erfaringer rått og ekte – ikke bare fra det høyeste fjellet på hvert kontinent, men fra medgang og motgang i idrett, næringsliv og eget liv. Det har vært både noen slag i trynet og noen bratte læringskurver, dessuten samtidig noen ualminnelig heftige seire!

Allerede under foredraget stiger tilhørernes menneskelige overskudd og øynene begynner å stråle. Tilhørerne aktiviseres underveis og med seg hjem i lomma har de ti teknikker som kan tas i bruk med det samme.

Varighet omlag 1-2 timer.