Etter 20 år i svensk næringsliv i ulike sjefs- og styreposisjoner bestemte Pelle Tornell seg i 2008 for å satse på en heltidskarriere som foredragsholder, underholder og forfatter. I dag er han en av Sveriges mest anerkjente foredragsholdere innen beslutningstagning og hans show Mindbusiness er sett av mange tusen mennesker i Sverige.

I februar 2011 kom hans bok Bestäm dig ut i Sverige på forlaget Forum.

Pelle Tornell er utdannet siviløkonom ved Uppsala Universitet og har en MBA fra Insead i Frankrike. Han innledet sin karriere som assistent for konsernledelsen i Kinnevik, med Jan Stenbeck i spissen. Deretter fulgte et par år som Investment Manager i Robert Weils Proventus før han sammen med studiekameraten Jonas Ryberg startet Levande Böcker. Fem år etter etableringen ble selskapet børsnotert under det nye navnet Enlight Interactive. I perioden 2002 – 2007 var Pelle først og fremst virksom i børsmarkedet.

Les mer om Pelle Tornell’s foredrag og showet Mindbusiness her:

Evne til å fatte en beslutning – din viktigste kompetanse

En virksomhets eller organisasjons utvikling er en direkte konsekvens av de ansattes evne til å fatte riktig beslutning til riktig tid. Men mange mennesker gjør likevel tilbakevendene og unødvendige feil når det gjelder å ta en beslutning. Vi har for eksempel en overdreven tro på rasjonell tenkning, på å samle inn mest mulig informasjon og på å fatte beslutninger alle skal være enige i.

Men denne gamle måten å fatte beslutninger på gjelder ikke lenger. Det kreves en ny måte å tenke på som baserer seg på hvordan vi mennesker er skrudd sammen og hvordan hjernene våre fungerer.

Svenske Pelle Tornell, forfatter av boken Bestäm Dig – handbok för snabbare och bättre beslut og en av Sveriges mest populære  forelesere, går i spissen for denne nye måten å fatte beslutninger på. Hans utgangspunkt er den moderne hjerneforskningen, kombinert med psykologi og økonomi. Den nye forståelsen av hva som egentlig foregår i hjernen når vi fatter en beslutning vender opp ned på våre gamle forestillinger. Likevel er det få bedrifter og virksomheter som bruker tid på å utvikle sin evne til å fatte beslutninger. Kunsten å fatte riktig beslutning har blitt den nye kjernekompetansen i en omskiftelig verden. Når skal du og din virksomhet lære deg den?

Tornells foredrag bygger ikke bare på den seneste forskningen, men også på hans over 20 år i ulike topposisjoner i svensk næringsliv. Hans erfaringer veves inn i stoffet på en tankevekkende, underholdende og ikke minst inspirerende måte.

Her er et par kommentarer fra tidligere oppdragsgivere:

  • «Professionell, underhållande och mycket tänkvärd.» Projectplace
  • «Ett enormt begåvat, tankeväckande och inspirerande föredrag.» Norstedts Juridik
  • «Väldigt inspirerande och underhållande!» A&R Carton

Mindbusiness

Showet Mindbusiness et et show som passer like godt enten som tankevekker i løpet av en konferanse eller som underholdning under middagen. I Mindbusiness tar svenske Pelle Tornell utgangspunkt i at ledere, administratorer og tankelesere har mye felles: Deres jobb går ut på å lese menneskers intensjoner, påvirke deres beslutninger og forutse hva som kommer til å hende!

Med mye humor og sterk publikumskontakt byr  Pelle Tornell på et show som virkelig setter fart på hjernen! Tornell kombinerer 20 års erfaring fra de innerste rom i svensk næringsliv med fascinerende psykologisk innsikt og psykologiske teknikker som ellers bare anvendes av mentalister og illusjonister.

Grunnen til at Mindbusiness er blitt så populært i Sverige er ikke bare at det er fascinerende underholdning – det finnes også en substans i Tornells show som leder til engasjerende diskusjoner lenge etter opptredenes slutt…

Her er et par kommentarer fra tidligere oppdragsgivere:

  • «Completely Mindblowing!» Grow
  • «10 poäng av 10 möjliga.» KPMG
  • «Helt otrolig!» Svenskt Näringsliv
  • «Han fångade publiken på ett sätt som jag inte finner ord på – otroligt bra!» Norrbygden