Johan Kaggestad har gjennom mange år vært TV2’s velprofilerte og profesjonelle kommentator av Tour de France, verdens største sykkelritt. Han er utdannet diplomøkonom ved Bedriftsøkonomisk Institutt. Han startet og ledet suksessbedriften NIKE International i Norge, som han drev i 10 år.

Kaggestad var landslagstrener i friidrett langdistanse i 9 sesonger, hvilket resulterte i 13 medaljer i OL, VM og EM. Han var også personlig trener for verdensstjernene Grete Waitz og Ingrid Kristiansen, og har i tillegg trent Ringerike Sykkelklubb, som blant annet har resultert i en verdensmester på sykkel i 1998.

Han er sportslig koordinator i Olympiatoppen for en rekke sommeridretter. Han regnes også som en pionér på å bruke fysisk trening som en aktiv del av behandlingstilbudet for psykiatriske pasienter. Han trener pasienter og utvikler metoder ved Modum Bads Nervesanatorium. Et initiativ som har fått stor nasjonal oppmerksomhet er Modum-prosjektet, som regnes som en nyvinning innen forebyggende og rehabiliterende helsearbeid.

Kaggestad har vært kultursjef i Modum kommune i 6 år, og har i mange år arbeidet som konsulent i næringsliv og organisasjonsliv. De siste årene har han primært arbeidet med prosesser i leder- og organisasjonsutvikling.

Les mer om Johan Kaggestad’s foredrag:

Har du det laget som presterer best?

Sykkelinteressen i Norge har vokst betydelig de seneste årene, ikke minst takket være norske sykkelprofiler som Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen – men det ikke alle er like klar over er at sykkel først og fremst er en lagidrett.

I sitt foredrag Har du det laget som presterer best? bruker Kaggestad dette enestående rittet som bakteppe for å si noe om forutsetninger for suksess og hva som er avgjørende for å få ting til å skje. Det handler om mål, målforståelse, organisering, kulturutvikling og systematisk utvikling av den enkelte lagdeltakers utvikling. For som Johan sier:

Ingen vinner Tour de Franc alene – det er det beste laget som vinner.

Johan Kaggestad snakker inspirerende og fagfundert om hva vi kan lære av toppidretten, og hva erfaringene og kunnskapen fra lagarbeidet der kan hjelpe norske virksomheter å oppnå sine visjoner og mål.