Hanne Kristin Rohde var leder i politiet i 20 år, hun ble toppleder i Oslopolitiet i 2002 og gjorde seg bemerket som en tydelig, åpen og uredd leder som satte ord på de utfordringene politiet møter i sin hverdag. Hun har ved flere anledninger uttalt til media at åpenhet og ærlighet er viktige verdier for henne som leder.
I 2009 var hun en av flere nominerte til årets navn i VG og i 2010 ble hun kåret til årets Osloborger av Aftenpostens lesere.
I 2011 ble hun kåret til årets råeste kvinne over 40 år av bladet Alt for damene.
I juni 2014 sa Hanne Kristin opp sin stilling som toppleder i hovedstadspolitiet. Siden da har hun vært foredragsholder og forfatter på heltid.

Hanne Kristin holder erfaringsbaserte foredrag, med forskjellig innhold:

Ledelse under press
Hvilke praktiske verktøy trenger du som leder for å meste i en presset hverdag?
Foredraget handler om verdien av å forstå innholdet i praktisk tilpasset lederskap.

Relasjonenes betydning for den beste resultatoppnåelsen
Det finnes ikke noe sånt som et effektiv organisasjonskart, derimot er det i det mellommenneskelige at resultater skapes. De mellommenneskelige relasjoner kan ikke effektiviseres.
Hva er forskjell på ledelse og lederskap?
Lederskapet er det medarbeiderne ser av deg på jobb. Lederens evne til selvregulering og relasjonelt mot.

Hvordan håndtere stress i en travel hverdag
Mange bedrifter opplever høyt sykefravær eller høy turnover. Lederen har en etisk forpliktelse til å redusere opplevd stress på arbeidsplassen.
Hvilke verktøy er uunnværlige for å få medarbeiderne til å blomstre også når kravene vokser over hodet?
Hanne Kristin deler erfaringer fra betydning av mental berøring.

Når det røyner på, hvilke lederegenskaper er viktige?
Vi lever i en hektisk tid der effektivitetskravet er skyhøyt. De mellommenneskelige relasjoner kan ikke effektiviseres. Om balanse og likeverd på arbeidsplassen.

Balanse og likeverd i hverdagen
Enhver medarbeider skal føle seg sett og verdsatt.
En leders etiske ansvar er blant annet å leve etter «hvem vil jeg at du skal være og utvikle deg til i møte med meg».

Etikk på arbeidsplassen
Arbeidskraften er den viktigste kilden til verdiskaping. De som rekrutterer ledere bør være ekstra årvåkne, fordi skaden for virksomhetene kan bli enorm dersom de velger ledere uten lederegenskaper. #metoo viser at trakasserings-kostnadene må ha vært enorme.

En leder uten lederegenskaper påfører bedriften en langsom pinefull kvelning av trivsel, forgiftning av arbeidsmiljø, sykdom og sykefravær. Trakassering koster, både menneskelig og økonomisk.

  1. a) Etisk lederskap. Etisk adferd. Etiske holdninger. Etisk gjennomføringskraft. Etikk i praksis. Hvordan står det til med din bedrift? Har dere mange fine ord om verdier, men erkjenner at mangelvaren er etterlevelse og praksis? Eller lider organisasjonen av etisk blindhet? Vi kan ikke kurse oss til etisk bevissthet. Vi må definere etiske dilemmaer på arbeidsplassen og tørre å snakke om dem.
  2. b) #Metoo – hva nå? Om å løfte varslingsrutinene, men samtidig gi et faktisk løft. Se bloggpost som utgangspunkt for foredraget – alt kan tilpasses. http://hannekristinrohde.no/derfor-er-gjennomgang-av-varslingsrutiner-ikke-nok/

Voks deg sterk!
HVIS DU VIL HA ET FOREDRAG OM Å FINNE URKRAFTEN NÅR DET RØYNER PÅ, ER DETTE FOREDRAGET FOR DEG:
Dette er et annerledes foredrag der Hanne Kristin forteller om å tørre å satse på seg selv. Om å tviste indre dialog i positiv retning fordi den du snakker aller mest med i løpet av dagen ikke er ektefelle, samboer, svigermor eller naboen, men deg selv. Og da er det viktig at du hører noe bra!
Hanne Kristin snakker om å avlive de velkjente bløff-tankene (The impostor syndrome), om å overvinne criticus infernalisene der ute, de som sitter dypt i lenestolene og sprer galle og utrygghet. Hun forteller hvordan hun klarte å lene seg enda lengre frem, og kjempe for alt hun har kjært. For ville vi behandlet våre beste venner slik vi tidvis behandler oss selv?

Hanne Kristin har også en betydelig forfattervirksomhet:

Barneboken Kråka som hadde høydeskrekk ble utgitt på Commentum Forlag i 2011.

Kriminalromanen og bestselgeren Mørke hjerter, som er en innsideroman fra Oslopolitiet, ble utgitt på Kagge forlag 1. februar 2014. Boken var hovedbok i Bokklubben Krim og Spenning i juni 2014 og januar 2015, og har pr januar 2018 et opplag på 74000.

Oppfølgeren Bare et barn, som ble lansert 26. januar 2015, ble raskt en bestselger og nådde etter få dager et opplag på 30.000. Boken har vært hovedbok i både Bokklubben nye bøker og Bokklubben krim og spenning. Boken ble lansert i pocket-format 8. oktober 2015 og har pr desember 2016 et samlet opplag på 70000.

Pr august 2016 lanserte Hanne Kristin den tredje boken i serien om Wilma Lind- Gudmoren. Boken gikk rett inn på bestselgerlistene, og ble tatt inn som hovedbok i Bokklubben Nye Bøker og Bokklubben Krim- og spenning høsten 2016 og er pr 31.12.17 i et opplag på 55000.

I april 2018 kom den fjerde og etterlengtede romanen i Wilma-Lind-serien: Offerdyr. Boka gikk, i likhet med de foregående, rett i på bestselgerlistene, og ble tatt inn i som hovedbok i Bokklubben nye bøker og Bokklubben krim og spenning.

Samlet opplag for serien er pr 13.4.18 hele 220 000.

Du kan lese mer om serien på http://wilmalind.no/

I oktober 2015 lanserte Hanne Kristin sin personlige bok med tittel Kjemp for alt hva du har kjært. Boken er basert på hennes erfaringer som leder og menneske. Den er en fortelling om å bli sterk, om å finne sitt eget grunnstoff, om å ta ledelsen i eget liv og bli den beste utgaven av seg selv. Den har pr desember 2016 et opplag på 20.000.

Du kan lese mer om Hanne Kristin og hennes virksomhet her: www.hannekristinrohde.no