Fredrik Steen er en av veteranene i det norske standup-miljøet, og har mer enn 2000 forestillinger på samvittigheten. Han er kjent for sin lekne og svært observante stil, og ikke minst har han et budskap bak humoren sin. Fredrik er en dyktig improvisator, og trives best med tærne utenfor scenekanten. Han er også en dyktig foredragsholder, og han hadde nettopp premiere på Fredrik Steen (43) hadde nylig premiere på sitt nye og humoristiske foredrag Dustehviskaren. Dette tar blant annet for seg hvordan kommunikasjonen mellom oss mennesker har forandret seg på svært kort tid.

Les mer om Fredrik Steen’s foredrag:

Dustehviskaren

Fredrik sier:

Det handlar ikkje berre om korleis vi konkret snakkar med kvarandre, men óg om kva handlingane våre seier om korleis vi eigentlig har det. Kvifor blir vi livredde når mobilen ringer, og det står eit ukjent nummer på displayet? Skal ikkje nye folk få lov til å ringe oss utan at vi får angst?

Foredraget Dustehviskaren kan tilpasses i lengde (45-60 minutter) Fredrik får deg til å både le og rødme – og forhåpentilgvis tenke deg litt mer om før du snakker.

Unikum på å ta dialekter

Fredrik er født og oppvokst i Ulsteinvik, og fra scenen får han både avkreftet og bekreftet mytene om sunnmøringene. Men ingen landsdel skal føle seg trygg når Fredrik har radaren ute – han er nemlig et unikum når det gjelder å ta dialekter og stemmer på kornet, noe som ga ham tittelen som uoffisiell Norgesmester i imitasjon i NRK P3 1997.

På 90-tallet var han programleder i NRK P3, og senere i NRK P2. Fredriks stemme er også ofte å høre i animasjonsfilmer, sist i Kurt blir grusom, Redingsskøyta Elias og Pelle Politibil.

Fra 1998 til 2001 endevendte han hele nasjonen med revyfiguren Hildegunn Moltubakk, og ble sett av over 130.000 mennesker. I tillegg har han for evig og alltid endret det norske folks forhold til gardiner, gjennom reklamesamarbeidet med Kid Interiør. Uttrykket steikje fine gardine sitter fortsatt i ryggmargen på de fleste!

Etter en syv år lang pause, gjorde Hildegunn og taxi-svogeren Leif-Per et aldri så lite comeback, og forestillingen Midtveis i livets swissrull ble sett av over 20.000 mennesker, både i Oslo, Bergen og Ålesund.

Opp gjennom årenes løp har Fredrik også gjort seg bemerket som både skuespiller og jazzsanger, men det er stand up som har utgjort hoveddelen av hans virke. Sommeren 2013 er Fredrik én av fire komikere i det årlige Sommerlatter på Latter, Aker Brygge, der vi blant annet får et kjærkomment gjensyn med Fredriks alter ego Hildegunn Moltubakk. Premieren er lagt til torsdag 23. mai. Fredriks siste soloshow het «Gi labb!» og ble spilt i blant annet Oslo, Molde, Ålesund og Stavanger. Showet handlet om servile nordmenn som gjør det de får beskjed om, og forestillingen høstet svært gode kritikker:

  • Det blir bare en femmer, men det er kun fordi han ikke er fra Manglerud. Radio Norge, Geir Schau
  • …frå den eine befriande gapskratten over i den andre, toppa med skarpe og satiriske kommentarar. Sunnmørsposten
  • Jeg har sett de fleste norske stand up-komikere, og Steen er absolutt i toppsjiktet. Romsdals Budstikke

Fredrik er en hyppig brukt komiker i næringslivet, og han har også uttallige oppdrag som konferansier og programleder bak seg.