Elin Ørjasæter er en kjent og populær forfatter, foredragsholder og samfunnsdebattant. Hun skriver fast for Aftenposten, har vært programleder i Luksusfellen og er medlem i Kringkastingsrådet. Elin har stadig tydelige innspill om arbeidsliv, medier og politikk i debatter i radio/TV.

Høsten 2018 ga hun ut boken Løsarbeidersamfunnet sammen med Fellesforbundets Line Eldring, en bok som høstet oppmerksomhet og debatt. I boken presenterer Ørjasæter og Eldring nye perspektiver på de mest brennbare spørsmålene i norsk arbeidslivspolitikk. Ørjasæter og Eldring har ulike politiske ståsteder, men deler bekymringen for utviklingen i arbeidslivet.

Elin holder for tiden inspirerende foredrag om utviklingen i arbeidslivet basert på boken Løsarbeidersamfunnet, et foredrag høyaktuelt for alle som er opptatt av utviklingen i arbeidslivet, av organisering og rettighetsspørsmål.

Elin har skrevet flere fagbøker om personalledelse. Hun er førstelektor på Høyskolen Kristiania (tidligere Markedshøyskolen) og har tidligere vært hodejeger, personaldirektør, informasjonssjef, forhandler i fagforening og barnebokforfatter, i omvendt kronologisk rekkefølge. Hun er utdannet Cand.philol med hovedfag i samfunnsgeografi fra Universitetet i Oslo.

Elin Ørjasæter, foredragsholder med glimt i øyet

Elin Ørjasæter deler generøst av egne erfaringer i sine foredrag, som serveres med et glimt i øyet til stor begeistring for salen! Hennes foredrag spenner over et vidt fagfelt, og inneholder blant annet følgende tema:

Kommunikasjon på jobben!

Et foredrag som gir latter i salen og ny læring. Om konfliktsky nordmenn og hvordan du kan bli mer direkte.

Personlighet på jobben: Hvem er du egentlig?

Om ulike personlighetstyper og hvordan du lykkes – og mislykkes – på jobben. Et forskningsbasert foredrag, men det skaper garantert latter i salen!

Er det lurt å være kvinne med killerinstinkt?

Også et forskningsbasert foredrag for folk som liker å le! Teorier om kjønnsforskjeller i arbeidslivet, og en del om knall og fall i Elins eget liv.

Generasjon forsiktig

De unge har ytringsfrihet, men mangler ytringsvilje.
Elin underviser i personalledelse på Høyskolen Kristiania, og er redaktør for nettavisen Arbeidsnytt. Ytringsfrihet i arbeidsforhold står på timeplanen, og her er foreleseren og studentene ofte uenige:
Dagens studenter mener at politikk er en privatsak, og misliker at foreldrene diskuterer politikk på Facebook. Politisk diskusjon i sosiale medier er ikke bare upassende, det kan også skade karrieren mener mange av dagens unge. Hva gjør generasjon forsiktig, både med politikken og ytringsklimaet på arbeidsplassen?
Ørjasæter deler egne refleksjoner om generasjonsforskjeller, og tar samtidig publikum gjennom jusen for ytringsfrihet i arbeidsforhold.

Hjelp, de ansatte er på Facebook!

Om sosiale medier og jobben. Foredraget passer for alle, men kan også skreddersys som et faglig seminar for HR-folk.

Faglige foredrag om rekruttering, nedbemanning og omorganisering.

Fagforedragene kan skreddersys for ledergrupper eller for alle ansatte. Innhold avtales med kunden på forhånd.

Hva kan vi lære av neanderthalerne?

Hva kan det moderne arbeidslivet egentlig lære av neanderthalerne? Ganske mye, ifølge Elin Ørjasæter – som i sine svært humoristiske og nyttige foredrag raust deler av sin fagkunnskap og forskning om ledelse, organisasjonsteori og hverdagserfaringer.