Christine Koht er en av våre fremste kvinnelige programskapere og programledere, og hennes tv-serier Koht vs Diva, Koht i kommunen, Jan Johansen – jakten på den norske mannen (som hun fikk 2 Gullruter for), Koht i familien (som hun også fikk Gullrute for) , Koht på jobben og senest Koht og kidsa er moderne klassikere i sin sjanger.
Høsten 2008 var hun også medprogramleder av NRK-produksjonen Singin’ Office, sammen med Klaus Sonstad.

Christine Koht med hylende morsomme underholdningsforedrag

Ved siden av sin programvirksomhet lager hun skreddersydde og ikke minst hylende morsomme underholdningsforedrag for både næringsliv og offentlig sektor, basert på den enkelte oppdragsgivers virksomhet, anledning, tema og internkultur.
Hun har også reist land og strand rundt med sine kritikerroste show Koht på scenen samt oppfølgershowet Koht fyrer løs – er det mulig å få fred?.

Christine Koht er utdannet dramalærer, og har dessuten mimeskole fra Paris og teatervitenskapelig grunnfag. Hun har arbeidet som dramalærer på Nissen videregående skole i Oslo, samt drevet dramakurs på høyskoler rundt omkring i Norge. Hun har også produsert en teaterforestilling mot vold, som ble vist på over 100 ungdomsskoler. Fra 1997 til 2002 arbeidet hun i radio, med programmene Mammarazzi, Karate og Holger Nilsen, før altså tvserieproduksjonen overtok.

Christine Koht er et svært morsomt, tøysete og engasjerende menneske med stor inspirasjons- og underholdningsevne. Hun egner seg ypperlig både som foredragsholder, konferansier og møteleder – for ikke å snakke om som underholdningsinnslag i en fagdag eller på et kickoff!