Aslak Nore (født 1978) er forfatter, redaktør og fast kommentator i VG og A-Magasinet.

Aslak Nore, en perfekt møteleder og konferansier

Med sin uvanlig brede allmennkunnskap, humor og smittende formidlingsglede, er Aslak Nore en perfekt møteleder og konferansier. Som mangeårig samfunnsdebattant, VG-kommentator og forlagsredaktør for noen av de siste års mest kritikerroste dokumentarbøker, har Nore unik oversikt over norsk kultur- og samfunnsliv. Kunnskapene hans passer spesielt godt for oppdrag i regi av fagbevegelsen, offentlige etater og private selskaper med samfunnskontakt.

I løpet av det siste tiåret har han tilegnet seg bred sceneerfaring. Nore har intervjuet et uttall norske og internasjonale stemmer – fra norsksomaliske Amal Aden til USAs FN-ambassadør Samantha Power – på scenen. Han har ledet et uttall debatter og vært møteleder og konferansier, blant annet på Gyldendals høstturné. Han leder paneldebatter med kunnskap og binder programmet sammen med vidd og veltalenhet.

Foruten militær bakgrunn fra Telemark Bataljon, har Aslak Nore studert ved Universitetet i Oslo og New School i New York, der han hadde Fulbright-stipend. Han har skrevet kritikerroste og omdiskuterte bøker om norske soldater i utlandet (Gud er norsk, 2007) og integrering i Norge (Ekstremistan, 2009). De siste årene har Aslak gjort seg bemerket som spenningsforfatter, og høsten 2014 skrev han boken Brasil 2014 om fotball-VM i Brasil, sammen med sin far Kjartan Fløgstad.

Alle oppdrag kan eventuelt også gjøres på engelsk.