Har du evnen til å forestille deg noe fantastisk forferdelig, så har du også evnen til å forestille deg noe forferdelig fantastisk!

Foredragsholderen Arild Brakstad

Det sorte gullet

I foredraget Det sorte gullet gir Arild Brakstad et unikt innblikk i hvordan angst og tvangstanker kan overmanne ens liv. Og ikke minst hvordan man kan snu det til en skapende kraft å omfavne selv de mørkeste tanker og følelser! På flukt fra seg selv la han, som Forrest Gump, ut på et livslangt løp. Han tilbakela mange mentale mil før han 27 år senere tar oss med på en mental månelanding på vrangsiden av seg selv. På baksiden av et samfunn som fortsatt ikke helt klarer å akseptere og anerkjenne menneskets angst og frykt. Vi snakker om den skapende drivkraften du enten kan flykte vekk fra, eller som får deg til å følge dine drømmer helt ut!

Aldri likt – og alltid litt foran

Arild er uortodoks og progressiv. Han tar med seg folk på Golta for å skrike, han lager standup-komiker av en selektiv mutist og har besteget de 60 mest krevende toppene i Jotunheimen mutters alene. Han har havnet på forsiden av Dagbladet for å ha kjøpt våpen av Hizbollah i Libanon. Har hatt dobbelsider i VG for sin angivelige påstand om at over 1000 barn har blitt druknet i drikkevannet vårt, Svartediket. Kanskje tvangstankene hans ikke har sluppet helt taket? Eller er det vi som ikke tør dykke ned i mørket for å sjekke? For der finnes angst, angst for angsten og grusomme tvangstanker som hindrer oss i å foreta de dypeste dykkene ned i oss selv og finne gullet! Det sorte gullet! Brakstads filosofi og evne til å ordlegge seg med visdom og humor gjør at han klarer å bevege oss mennesker. Får oss til å se verdien av selv de mørkeste dager og tøffeste erfaringer. Samtidig pusher han foredragsformatet i nye retninger, aldri likt – og alltid litt foran!

Dramatiker med rekorder og kunstproduksjoner

Brakstad har satt mange ulike rekorder – han ble skaperen av verdens første black metal-musikal Svartediket (2010), han var yngste norske lagfører i UNIFIL-styrkene i Libanon fra 1993 til 1994, og han tok Bergens første Aidstest i 1983.

Arild Brakstad bor og arbeider i Bergen. Han er utdannet fra Universitetet i Bergen med Bachelor i Kultur & Samfunnsvitenskap og har i tillegg delfag i Arbeids- og organisasjonspsykologi, Teatervitenskap og Filosofi. Han er dramatiker utgitt på forlaget Nordiska i Danmark, og arbeider til daglig med egne kunstproduksjoner. I februar 2015 lanserte Brakstad et eget program på NRK1 med tittelen Det er for sent å henge seg når man har passert tregrensen.