Marco Elsafadi (født 1976) er en palestinsk flyktning som kom til Norge med familien i 1987. Han er basketballspiller på toppnivå og har representert det norske landslaget i 12 år.
Mot og engasjement
I 1993 begynte han sitt engasjement for barn og unge og i 2002 stiftet han organisasjonen New Page som fram til 2011 jobbet med vanskeligstilt ungdom, rusproblematikk, skoleskulk, fritidsproblemer og vold. I løpet av tre år ekspanderte organisasjonen til 60 ansatte og ble dermed en meget viktig støttespiller for barnevernet i Oslo, Bergen og Stavanger.
Sommeren 2009 ble Marco Elsafadi rammet av en alvorlig nervesykdom som lammet ham fra brystet og ned. Etter et seks måneders opphold på sykehuset kom han seg opp av rullestolen og trente seg opp til å fullføre Berlin Maraton høsten 2010. Våren 2012 ble han seriemester og norgesmester med basketballaget Frøya. Marco har mottatt en rekke priser for sitt mot og engasjement. På idrettsgallaen i 2006 ble Marco kåret til «Årets forbilde».
Marco er opptatt av kraften som oppstår i relasjonen mellom mennesker – på godt og vondt. Livet handler om samarbeid! Mennesker bygger hverandre og bryter hverandre ned daglig. Er vi bevisst vårt ansvar i samspill med våre medmennesker?
Som Marco Elsafadi sier:
Hvis verdien av deg selv kun er knyttet til prestasjon, blir det vanskelig å feile. Motivasjon er en kombinasjon av bevissthet og vilje. Det er lett å tenke at ansvar ligger hos andre – hos ledere, lærere og foreldre. Men ansvar for trivsel ligger også hos medarbeidere på jobb og elever på skolen. Vi har det godt, dersom vi føler oss nyttige og viktige i et fellesskap.
Marco Elsafadi holder foredrag med bred appell
Marco Elsafadi skreddersyr foredragene til hvert enkelt tilfelle, og har bred appell – med sin reflekterte, lune og varme formidlerstil vil han både engasjere og berøre ung som gammel, uavhengig av stilling og posisjon i bedriften. Foredragenes innhold omfatter emner som:
- Motivasjon, kommer det virkelig innenfra?
- Verdibasert ledelse i bedriften
- Arbeidskultur og kulturendring
- Selvtillit i praktisk forstand
- Kommunikasjon og bevisstgjøring
- Relasjonens kraft
- Å mestre og feile
- Integrering og inkludering
- Foreldre og tilstedeværelse
Foredragene varer normalt rundt 60 minutter, uten pause.
Marco Esafadi
For at vi skal kunne gi deg riktig pris, er det fint om du fyller ut skjema så detaljert som mulig.